Nieuws

Tweede Kamer stemt in met K5

22 april 2014

De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag met overgrote meerderheid vóór het wetsvoorstel voor een herindeling van de Krimpenerwaard gestemd. Alleen de Eerste Kamer kan nu nog een stokje steken voor een fusie per 1 januari 2015 van de K5-gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist.

lees verder »

Woningstichting Gouderak botst met Ouderkerk

19 april 2014

Woningstichting Gouderak ligt met de gemeente Ouderkerk overhoop over uitblijven van subsidie voor de verbouwing van het gezondheidscentrum. De corporatie zegt dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur. De kwestie komt weer in de raad.

lees verder »

Kijkdoos moet herindeling minder abstract maken

18 april 2014

Met een echte ‘kijkdoos’ willen de K5-gemeenten Bergambacht, Ouderkerk, Nederlek, Schoonhoven en Vlist hun inwoners meer betrekken bij de herindeling van de Krimpenerwaard en deze minder abstract maken. De kijkdoos van 2 x 2 meter komt te staan op dorpspleinen en in winkelgebieden.

lees verder »

En nu vooruit met de Krimpenerwaard…!

16 april 2014

De PvdA Krimpenerwaard is blij met de grote steun van de Tweede Kamer voor het wetsvoorstel van minister Plasterk om de K5-gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist met ingang van 1 januari 2015 te fuseren tot één nieuwe gemeente Krimpenerwaard.

lees verder »

K5: ‘Eind goed, al goed’

15 april 2014

BZK-minister Ronald Plasterk kreeg dinsdagavond een ruime meerderheid van de Tweede Kamer achter zijn voorstel voor een gemeentelijke herindeling van de Krimpenerwaard. De Kamer kiest nadrukkelijk voor de K5-variant, dus zonder Krimpen aan den IJssel.

lees verder »

‘K5 en echt niet anders’

15 april 2014

‘Ik ben vol vertrouwen dat het ook K5 wordt.’ Dat zegt de Ouderkerkse PvdA-fractievoorzitter Aris Maat vandaag in het AD. De krant blikt onder kop ‘K5 en echt niet anders’ vooruit op het debat dat vanavond in de Tweede Kamer wordt gevoerd over de herindeling van de Krimpenerwaard.

lees verder »

Gouderak moet vrezen voor z’n ster

14 april 2014

Dat de naam van de nieuwe gemeente onderwerp zal zijn op een van de eerste agenda’s van de gemeenteraad die op op 1 januari 2015 aantreedt, is een veilige voorspelling. Veel discussie zal het waarschijnlijk niet opleveren. Veel interessanter is de vraag: hoe gaat het nieuwe gemeentewapen eruitzien?

lees verder »

Ombudsteam bij Jan & Alleman

10 april 2014

Het programma Jan & Alleman van de lokale omroep van Nederlek, RTV Vrolek, besteedde woensdagavond uitgebreid aandacht aan het Ombudsteam van de PvdA Krimpenerwaard. PvdA-raadslid Dik Jansen en de coördinator van het Ombudsteam Nazli Karabulut mochten het initiatief toelichten.

lees verder »

ChristenUnie ontkent raadsbesluit over groenstrook Abelenlaan

7 april 2014

In haar nieuwsbrief van april stelt de ChristenUnie dat de gemeenteraad van Ouderkerk nooit heeft uitgesproken dat de groenstrook aan de Abelenlaan groen moet blijven. Fractievoorzitter Elisabeth van Zijl kent blijkbaar het dossier onvoldoende, of ze probeert de geschiedenis te herschrijven en een nieuwe waarheid te fabriceren.

lees verder »

‘Breng Baken en Dorpshuis samen onder één dak’

5 april 2014

Nieuwbouw van kerkelijk gebouw Het Baken zorgt voor een waardedaling van de nieuwe woningen in Gouderak-Centrum. Beter is de activiteiten van Het Baken en het Dorpshuis onder één dak te brengen. Dat vindt de Woningstichting Gouderak (WSG).

lees verder »