Nieuws

Verkiezingsprogramma PvdA: Nieuwe gemeente biedt nieuwe kansen

23 augustus 2014

Openhouden van de voorzieningen, betaalbaar wonen, werken aan werk en zorg op maat. Dat zijn enkele van de belangrijke punten in Nieuwe kansen!, het programma waarmee de PvdA Krimpenerwaard meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 november. Wij presenteerden het programma zaterdag 23 augustus op de braderie van Stolwijk.

lees verder »

Zorg op maat en in de buurt

21 augustus 2014

Zorgvoorzieningen moeten in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard binnen een straal van vijf kilometer vanuit iedere kern bereikbaar zijn. Als zelfstandig wonen niet meer kan, dan horen mensen waar mogelijk terecht te kunnen in een zorgvoorziening in eigen dorp of stad.

lees verder »

Start met passantenhaven Zellingwijk

21 augustus 2014

Maandag 25 augustus starten de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een passantenhaven bij de Zellingwijk in Gouderak. Dan wordt grondonderzoek gedaan naar de draagkracht van de bodem.

lees verder »

PvdA maakt werk van werk

20 augustus 2014

De PvdA maakt in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard werk van werk. Om mensen die werkloos raken weer aan de slag te krijgen, willen wij afspraken maken met ondernemers en bieden we inwoners de kans tot omscholing.

lees verder »

‘Betaalbaar wonen in de nieuwe gemeente’

19 augustus 2014

Betaalbare woningen in de huursector en sociale koopwoningen blijven nodig om leegloop van de woonkernen tegen te gaan. Dat staat in het verkiezingsprogramma ‘Nieuwe kansen!’ van de PvdA Krimpenerwaard.

lees verder »

‘Niet snoeien in de voorzieningen’

18 augustus 2014

De fusie van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist mag geen aanleiding zijn om te snoeien in de bestaande voorzieningen. Wat we nu hebben, willen we behouden. Dat staat in het verkiezingsprogramma ‘Nieuwe kansen!’ van de PvdA Krimpenerwaard.

lees verder »

Ouderkerk neemt situatie bij Promen ‘zeer serieus’

8 augustus 2014

Het college van B en W van Ouderkerk neemt de situatie bij de sociale werkvoorziening Promen ‘zeer serieus’. Dat schrijft het in reactie op schriftelijke vragen van de PvdA.

lees verder »

Grotere verkiezingsborden voor Ouderkerk

8 augustus 2014

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november komen in de hele Krimpenerwaard dezelfde verkiezingsborden te staan. De borden zijn groot genoeg voor één A1-verkiezingsaffiche van elke partij. Voorheen stonden in de ene gemeente grote, in de andere (waaronder Ouderkerk) kleine verkiezingsborden.

lees verder »

Over Ouderkerk en integriteit

door Aris Maat op 6 augustus 2014

Tijdens de raadsvergadering van 9 juli jl. zou de PvdA de integriteit van de raadsvoorzitter ter discussie hebben gesteld. Wij zijn ervan beschuldigd infame en niet bewezen beschuldigingen te hebben geuit aan het adres van de burgemeester.

lees verder »

Een nieuw gemeentewapen voor Krimpenerwaard

5 augustus 2014

Enkele maanden geleden riepen we de lezers van onze site op, te komen met suggesties voor een wapen voor de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Tussen de reacties zat een aantal interessante ideeën. Uiteindelijk is het aan de nieuwe gemeenteraad om een keuze te maken. Die kan hier alvast z’n voordeel mee doen.

lees verder »