Natuur

Nieuwe natuur biedt nieuwe mogelijkheden voor recreatie en – kleinschalig – toerisme. Het Veenweidepact biedt, naast het behoud van het waardevolle cultuurlandschap, kansen voor vernieuwing en innovatie, zoals zorgboerderijen, kleinschalige bedrijvigheid in voormalige boerderijen en logeren bij de boer.

Ons standpunt

De PvdA zet zich in voor het behoud van het waardevolle cultuurlandschap en de natuurgebieden in de Krimpenerwaard. Daarnaast willen wij optimaal inspelen op de kansen die de natuurontwikkeling met zich meebrengt. Agrariërs en anderen met creatieve ideeën voor recreatieve voorzieningen willen we blijven betrekken bij de ontwikkelingen in de Krimpenerwaard. De maïsteelt wordt in overleg met de omringende gemeenten gereguleerd.

Nieuwsberichten over Natuur

PvdA schetst de ‘Rooie Hoeve’, de boerderij van de toekomst

30 oktober 2014

De PvdA Krimpenerwaard heeft tijdens een debat over de agrarische toekomst van dit gebied een boerderij van de toekomst geschetst, de ‘Rooie Hoeve’. Volgens Bas Noorlander, vijfde op onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november, is dat een ‘realistische, ambitieuze en duurzame ontwikkelaar van het landschap die niet vies is van agrarisch natuurbeheer’.

lees verder »

PvdA wil meer groen in de wijk

19 oktober 2014

De PvdA Krimpenerwaard wil dat er bij stads- en dorpsvernieuwing meer aandacht komt voor de aanleg van groen en meer speelruimte voor kinderen in de wijken en de centrumgebieden. Dat is een van van de zaken waarvoor wij pleiten in een pamflet over de ruimtelijke ontwikkelingen in de Krimpenerwaard.

lees verder »

Krimpenerwaard scherpt Veenweidepact aan

1 oktober 2014

Er komen nieuwe afspraken over de natuur in de gemeente Krimpenerwaard. Deze ‘gebiedsovereenkomst’ vervangt het Veenweidepact. De PvdA is blij dat er eindelijk, na jaren van overleg, een breed gedragen stuk ligt.

lees verder »

Gouderak krijgt een landgoed

19 mei 2014

Een landhuis ‘met allure’, een nieuwe woning op de plaats waar nu nog de overblijfselen van de steenfabriek staan, en veel nieuwe natuur. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van een nieuw landgoed aan het Middelblok in Gouderak. Het plan ligt op dit moment ter inzage bij de gemeente.

lees verder »