Ouderen

Bij de inrichting van de openbare ruimte moet rekening worden gehouden met de ouderen. Concrete voorbeelden daarvan: voldoende verlichting, goed onderhouden straten en paden, voldoende mogelijkheden om uit te rusten, zo min mogelijk obstakels, gelijkvloerse voorzieningen en dergelijke. Ook het bezoek aan huis van ambtenaren hoort hierbij.

Ons standpunt

In Ouderkerk aan den IJssel is al een woonzorgzone, in Gouderak moet er van de PvdA een komen. Daarnaast wordt stevig ingezet op het bouwen van levensloopbestendige woningen, waarbij de PvdA aantekent dat die niet hetzelfde zijn als seniorenwoningen. In de optiek van de PvdA zijn levensloopbestendige woningen, woningen die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de verschillende fasen van een leven en die dus ook betrokken kunnen worden door jongeren, gezinnen of gehandicapten. Seniorenwoningen willen we zo dicht mogelijk bij winkels en ander voorzieningen realiseren.

Nieuwsberichten over Ouderen

PvdA wil ‘zorg zonder stopwatch’

17 november 2014

De PvdA Krimpenerwaard wil af van de afvinklijstjes in de zorg van en de zorg die met een stopwatch in de hand wordt geleverd. In een pamflet pleiten wij voor maatwerk en het instellen van een wethouder Ouderenbeleid en zorg.

lees verder »