Ruimtelijke ordening en openbare werken

Ouderkerk moet aantrekkelijk zijn als woongemeente. Dat geldt voor de directe eigen omgeving, de straat en buurt, maar ook voor het polderlandschap.

Ons standpunt

De gemeente zal zich actief beijveren voor het hergebruik van agrarische gebouwen, bijvoorbeeld voor nieuwe bedrijfsactiviteiten. Dat geldt ook voor vrijkomende winkelpanden.

Woningbouw
De PvdA wil zich actiever bemoeien met de woningbouwplannen in Ouderkerk. In het algemeen moet er een goede mix zijn van starterswoningen, huurwoningen en (duurdere) koopwoningen. In het bijzonder maakt de PvdA zich sterk voor het realiseren van betaalbare woningen voor de Ouderkerkse jeugd.

Ommetjes
Een sterk punt van de gemeente is de nabije aanwezigheid van het prachtige polderlandschap. Door het stimuleren van de aanleg van betrekkelijk korte wandelroutes wil de PvdA de toegankelijkheid hiervan vergroten.

Wildparkje in Gouderak
Gouderak verdient ook een wildparkje met kleine dieren en vogels, zoals in Ouderkerk aan den IJssel. Dit kan worden gerealiseerd achter het gemaal Verdoold. De aanleg hiervan kan worden gecombineerd met het realiseren van het ‘dorpsommetje’.

Nieuwsberichten over Ruimtelijke ordening en openbare werken

Raad zegt definitief ‘ja’ tegen kerk, PvdA en VVD blijven tegen

12 december 2014

De gemeenteraad van de Ouderkerk heeft donderdagavond in meerderheid ingestemd met de bouw van een kerk voor de hersteld hervormde gemeente (HHG) aan de Abelenlaan. De politieke afsluiting van tien jaar gesteggel gebeurde na uitvoerig beraad. De PvdA en VVD stemden tegen, waardoor de ‘verklaring van geen  bedenkingen’ werd aangenomen met de kleinst mogelijke meerderheid:

lees verder »

Meer dan tachtig zienswijzen tegen bouwplan groenstrook

29 oktober 2014

Meer dan tachtig inwoners van Ouderkerk aan den IJssel hebben een zienswijze ingediend op het bouwplan van een nieuwe kerk in het dorp. Dat is donderdag bekendgemaakt tijdens de commissievergadering.

lees verder »

En wéér gaat het over Veerstalblok…

28 oktober 2014

Vanavond spreekt de integrale adviescommissie van de Ouderkerkse gemeenteraad over de bedrijventerreinenstrategie van Midden-Holland. En geloof het of niet, maar het gaat wéér over het bedrijventerrein Veerstalblok in Gouderak.

lees verder »

PvdA wil meer groen in de wijk

19 oktober 2014

De PvdA Krimpenerwaard wil dat er bij stads- en dorpsvernieuwing meer aandacht komt voor de aanleg van groen en meer speelruimte voor kinderen in de wijken en de centrumgebieden. Dat is een van van de zaken waarvoor wij pleiten in een pamflet over de ruimtelijke ontwikkelingen in de Krimpenerwaard.

lees verder »

PvdA komt met model zienswijze Abelenlaan

13 oktober 2014

De PvdA in Ouderkerk heeft op haar website een model zienswijze geplaatst. Inwoners van Ouderkerk aan den IJssel kunnen deze downloaden om bezwaar te maken tegen de bebouwing van de groenstrook tussen de Abelenlaan en bedrijventerrein Zijdepark.

lees verder »

‘College manipuleert kerkbouw’

7 oktober 2014

‘College en kerkbestuur manipuleren kerkbouw’. Dat is de kop boven een ingezonden brief van Ouderkerker Cees van Vliet, vandaag in het huis-aan-huisblad Het Kontakt.

lees verder »

Nieuwe toekomst voor Dekkerlocatie aan de Kerkweg

29 september 2014

De Kerkweg in Ouderkerk aan den IJssel wordt weer een stukje mooier. De garage van Dekker maakt plaats voor in totaal negen woningen. De plannen werden onlangs in de commissie VROM gepresenteerd.

lees verder »

Raad stemt in met kerkgebouw HHG

12 september 2014

De gemeenteraad van Ouderkerk heeft tijdens een extra vergadering op 9 september ingestemd met het – aangepaste – voorstel van het college tot het afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een kerk op de strook grond tussen de Abelenlaan en het Zijdepark.

lees verder »

Start met passantenhaven Zellingwijk

21 augustus 2014

Maandag 25 augustus starten de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een passantenhaven bij de Zellingwijk in Gouderak. Dan wordt grondonderzoek gedaan naar de draagkracht van de bodem.

lees verder »

Over Ouderkerk en integriteit

door Aris Maat op 6 augustus 2014

Tijdens de raadsvergadering van 9 juli jl. zou de PvdA de integriteit van de raadsvoorzitter ter discussie hebben gesteld. Wij zijn ervan beschuldigd infame en niet bewezen beschuldigingen te hebben geuit aan het adres van de burgemeester.

lees verder »