Verenigingen en vrijwilligers

De PvdA draagt het verenigingsleven een warm hart toe. De gemeente moet activiteiten van verenigingen blijven steunen en stimuleren, evenals de inzet van vrijwilligers.

Ons standpunt

Op initiatief van de PvdA is in Ouderkerk de vrijwilligersspeld in het leven geroepen, een blijk van waardering voor de vrijwillige inzet van onze inwoners. Iets soortgelijks moet er ook komen voor jeugdige vrijwilligers.

De gemeente blijft cursussen en trainingen aanbieden aan vrijwilligers. De PvdA zal niet meewerken aan een verlaging van het budget voor subsidies aan de verenigingen.

Nieuwsberichten over Verenigingen en vrijwilligers

‘Gouderaks zwembad heeft bestaansrecht’

22 november 2014

Zwembad De Baan in Gouderak heeft bestaansrecht want het bad vervult een belangrijke maatschappelijke rol en het heeft een efficiënte exploitatie. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Ouderkerk is uitgevoerd.

lees verder »

Gouderak gemobiliseerd voor redding Dorpshuis

30 april 2014

Met een huis-aan-huis verspreid pamflet zijn inwoners van Gouderak opgeroepen in actie te komen voor het behoud van de beide gemeenschapsgebouwen het Dorpshuis en Het Baken. Donderdagavond 8 mei is er een bijeenkomst in het Dorpshuis om de toekomst van de twee voorzieningen te bespreken.

lees verder »