Verkeer en openbaar vervoer

Voor de PvdA heeft vergroten van de verkeersveiligheid prioriteit. Vooral de veiligheid voor (brom)fietsers op de dijk moet worden vergroot. Overleg hierover met de wegbeheerder, het Hoogheemraadschap, moet een structurele vorm krijgen. Het terugdringen van het vrachtverkeer op de dijk blijft een topprioriteit.

Ons standpunt

De gemeente en de scholen werken samen om ouders te stimuleren hun kinderen binnen de dorpen lopend of op de fiets naar school te brengen en te halen. De routes naar de scholen worden waar mogelijk nog verkeersluwer en kindvriendelijker gemaakt.

De PvdA blijft zich inzetten voor een goed openbaar vervoer. De PvdA wil een openbaarvervoerverbinding over het water tussen Krimpen aan den IJssel (met eventueel een overstap op de bestaande fast ferry) of Rotterdam en Gouda, met opstapplaatsen in Ouderkerk aan den IJssel, Lageweg en Gouderak.

Nieuwsberichten over Verkeer en openbaar vervoer

Moet de veerverbinding Gouderak-Moordrecht blijven? PvdA zegt ja, VVD zegt nee

4 november 2014

Moet de nieuwe gemeente Krimpenerwaard een veerverbinding in stand houden tussen Gouderak en Moordrecht? Ja, zegt de PvdA. Niet tot elke prijs, vindt de VVD. Het is een van de vele lokale kwesties die kiezers kunnen laten meespelen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 november.

lees verder »

Koffie en speculaas voor een beter openbaar vervoer

30 oktober 2014

Donderdagochtend vroeg werden wachtende buspassagiers bij het busstation van Bergambacht door de PvdA Krimpenerwaard verrast met een warme kop koffie. Met de actie vroegen wij aandacht voor het belang van beter openbaar vervoer in de Krimpenerwaard.

lees verder »

Punaises in wegdek Dorpsstraat

25 september 2014

Met een aantal maatregelen wil Ouderkerk de Dorpsstraat van Gouderak veiliger maken. De smalle verkeersader voor doorgaand verkeer is al langer een aandachtspunt. Een van de maatregelen is het aanbrengen van ‘verkeerspunaises’ter hoogte van de vijf kruisingen.

lees verder »

Veerstalblok wordt fietspad met landbouwsluis

24 september 2014

De bussluis in het Veerstalblok in Gouderak wordt vervangen door een landbouwsluis. Daarnaast wordt met borden aangegeven dat de weg uitsluitend is bestemd voor (brom)fietsers en landbouwverkeer.

lees verder »

Parkeerverbod voor Veerstoep Gouderak

19 juli 2014

Voor de rechterzijde van de Veerstoep in Gouderak (gezien vanaf de Dorpsstraat) hebben burgemeester en wethouders van Ouderkerk een parkeerverbod ingesteld.

lees verder »

Reddingsplan voor veerpont Gouderak?

13 juli 2014

Gert Bouter, de pontbaas die het veer tussen Gouderak en Moordrecht jarenlang in de vaart hield, heeft bij de gemeente Ouderkerk een plan ingediend om het veer van de ondergang te redden. De gemeente heeft er echter nog niet op gereageerd, laat hij via het AD weten.

lees verder »

Veel onduidelijk over afsluiting dijk

4 juli 2014

Het afsluiten van de Gouderakse dijk – op dit moment de Kattendijk/IJsseldijk Noord, straks het Middelblok – als gevolg van het asfalteringswerk leidt tot veel vragen. De speciale projectpagina van het hoogheemraadschap is al aangepast, maar nog altijd is niet alles duidelijk.

lees verder »

Drempels en fietsstroken op de dijk wérken

13 juni 2014

De maatregelen die het hoogheemraadschap in 2011 heeft genomen om de veiligheid op de dijk tussen Krimpen aan den IJssel en Gouda te vergroten, zijn effectief. De resultaten zijn zelfs ‘boven verwachting’.

lees verder »

Provincie wil toch praten over gevaarlijke oversteek

19 mei 2014

De provincie Zuid-Holland praat toch nog met de gemeente Ouderkerk over de gevaarlijke verkeerssituatie bij de aansluiting van het Middelblok op de Zuidwestelijke Randweg. Eerder had de provincie laten weten geen mogelijkheid voor verbetering te zien omdat de situatie al optimaal zou zijn.

lees verder »

Vier toekomstscenario’s voor veerdienst Gouderak-Moordrecht

9 mei 2014

In een brief aan de gemeenteraad heeft het college van B en W van Ouderkerk vier toekomstscenario’s geschetst voor de exploitatie van een veerdienst tussen Gouderak en Moordrecht. Hiermee reageert het college op een oproep van de gemeenteraad om zich in te spannen om ten minste een voet-/fietsveer over de Hollandsche IJssel te behouden.

lees verder »