29 mei 2014, om 07:00, Boerderij 'De Veerstalhoeve', Gouderakse Tiendweg 99, Gouderak | Boerderij 'De Veerstalhoeve', Gouderakse Tiendweg 99, Gouderak

Dauwtrappen in de Krimpenerwaard

Het is een mooie traditie om op Hemelvaartsdag vroeg uit de veren te gaan om zo rond zonsopgang een verfrissende wandeling te maken en daarna gezamenlijk te ontbijten. Het Beraad Stadsrand Gouda-Krimpenerwaard (BSGK), Stichting Buurtschap Stolwijkersluis (SBS) en de familie Van Drunen bieden die gelegenheid.

Op Hemelvaartsdag wordt voor de 16e keer gedauwtrapt door polder Veerstalblok met gezamenlijk ontbijt na afloop.

Door medewerking van diverse boeren en van de stichting het Zuid-Hollands Landschap, kunt u die ochtend dwars door weilanden lopen die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn.
De zon komt die morgen op om 5.29 uur en tijdens de schemering daarvoor, wanneer het vogelconcert losbarst, is een heel bijzonder moment om al midden in de polder te zijn.
Vertrekken kan al vanaf 4.45 uur en tot 7.00 uur. Niet later, anders is het geen dauwtrappen meer.
Onderweg kunt u het normaal niet voor publiek toegankelijke natuurgebied “de Veerstalblokboezem” van de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap bezoeken.

Het vertrekpunt van de wandeling is op boerderij “De Veerstalhoeve”, Gouderakse Tiendweg 99, 2831 KA Gouderak. De wandeling is ongeveer 10 kilometer lang. Kosten voor deelname zijn 10 euro per persoon, inclusief het ontbijt. Voor kinderen geldt een prijs van 5 euro. Het verzoek is van tevoren te betalen (bij persoonlijke opgave in de Boerderijwinkel op de Veerstalhoeve betaalt u contant en bij opgave via telefoon of e-mail krijgt u betalingsinstructies voor de giro).

Aanmelden kan via het formulier op www.stolwijkersluis.nl of per e-mail.  Op Hemelvaartsdag, voor vertrek, dient u zich aan te melden op de Veerstalhoeve, waarna u de routebeschrijving krijgt uitgereikt en als ondergrondje voor de wandeling een kop koffie of thee met een plak ontbijtkoek.

De Veerstalhoeve ligt aan het begin van de Gouderakse Tiendweg.