21 juni 2013, Café Het Goudse Glas, Lange Tiendeweg 2, Gouda | Café Het Goudse Glas, Lange Tiendeweg 2, Gouda

Politiek café

jadnanansing200Het Gouds Politiek Café heeft als thema: De koers van het onderwijs. Met PvdA-Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing (foto).

Onderwijs is belangrijk: basisvaardigheden als taal, rekenen, en kennis van de wereld zijn cruciaal voor de kansen van ieder kind. Het onderwijssysteem is met de tijd veranderd. Als we de balans opmaken, in hoeverre zijn we dan vooruit gegaan? Hoe staat het met segregatie? Is het niveau van leerkrachten werkelijk zo beroerd als soms in de krant wordt gesuggereerd? Hoe brengen we de menselijke maat weer terug in het onderwijs? Wat vinden we van de fusies tussen grote MBO scholen als Zadkine en Albeda? Wat zijn de gevolgen van het invoeren van een sociaal leenstelsel? Het ‘passend onderwijs’ is ingevoerd als antwoord op het onnodig medicaliseren van gewone problemen. Hoe loopt dit in de praktijk? Ook in deze tijd van bezuinigingen wil de PvdA blijven investeren in het onderwijs. Wat zijn de plannen? Welke instrumenten zetten we in? Zijn dat de goede dingen?

Als deze vragen jou ook bezighouden, kom dan naar het politiek café en debatteer mee! Gerrit Schinkel, journalist van radio Gouwestad, leidt het gesprek.

Het Politiek café begint om 20 uur, inlopen vanaf 19.30 uur. De eindtijd is ongeveer 21.30 uur.