4 augustus 2014

PvdA wil duidelijkheid over Promen

De fractie van de PvdA wil van het college van B en W van Ouderkerk duidelijkheid over mogelijke misstanden bij sociale werkplaats Promen. De PvdA is geschrokken van de recente berichtgeving hierover in de media.

In een artikel in het AD deden acht medewerkers anoniem verslag van de huidige situatie bij Promen waar het al langere tijd rommelt. De directie is gewisseld en er zijn al enkele eerder vragen en klachten geweest over de arbeidsomstandigheden. Zo bont als dit weekend beschreven in het AD was het echter niet eerder. Volgens de geciteerde personeelsleden is er sprake van forse intimidatie en een angstcultuur.

Aris Maat

Fractievoorzitter Aris Maat stelde daarom namens de PvdA schriftelijke vragen aan het college van Ouderkerk. Datzelfde deed de PvdA in Nederlek. In Waddinxveen heeft de VVD vragen gesteld over de situatie bij Promen, in Capelle aan den IJssel de SP. Eerder deed dit ook de SP in Zuidplas. Het college van Zuidplas heeft in antwoord op die vragen gesteld dat het niet op de hoogte is van eventuele wantoestanden.

Promen is een Gemeenschappelijke Regeling van elf gemeenten in Midden-Holland, waaronder de vijf huidige Krimpenerwaardgemeenten. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening. Het algemeen bestuur van Promen wordt gevormd door elf gemeentebestuurders, een uit iedere gemeente.

Duidelijkheid over Promen (IJssel en Lekstreek, 13 augustus 2014)
Komt het nog goed met Promen? (AD Rotterdam Oost, 9 augustus 2014)
Promen verbaasd over berichtgeving misstanden
 (Dichtbij.nl, 8 augustus 2014)