5 maart 2014

College zet vaart achter plan nieuwe kerk

Tien jaar nadat de Hersteld Hervormde Gemeente Ouderkerk ontstond, is er nog altijd geen duidelijkheid over de bouw van een nieuw kerkgebouw voor de ruim 700 kerkgangers. Donderdag werd een nieuw ontwerp gepresenteerd aan de commissie VROM in een propvolle zaal van De Drie Maenen.

De kerk moet nu aan de Abelenlaan komen. De bouw ervan lijkt een gebed zonder end. Eerder was de kogel bijna door de kerk voor een locatie net buiten de bebouwde kom. Daar stak de provincie in 2013 definitief een stokje voor.

Veel bezoekers kwam luisteren bij de commissie VROM. (foto: Bernie Putters/Het Kontakt)

Inmiddels is er weer een plan om een kerk te bouwen op de groenstrook tussen de Abelenlaan en het Zijdepark. Het college van burgemeester en wethouders wil medewerking verlenen. De omwonenden zijn er niet blij mee.

Dit staat in Het Kontakt. Je kunt het artikel hieronder downloaden.

College zet vaart achter plan nieuwe kerk (Het Kontakt, 4 maart 2014)

Zie ook:
College zet druk achter plan nieuwe kerk aan Abelenlaan (21 februari 2014)
VVD/CU-college stelt groenstrook Abelenlaan ter discussie (10 februari 2014)
Opnieuw verzet omwonenden Abelenlaan tegen nieuwe kerk (18 december 2013)