20 juni 2014

Fietsen langs 30 jaar Ouderkerk

Op 1 januari 2015 gaat de gemeente Ouderkerk op in de nieuw te vormen gemeente Krimpenerwaard. Ter gelegenheid daarvan heeft Ouderkerk een fietsroute van circa 30 km ontwikkeld, die de inwoners meeneemt langs een aantal projecten die in de afgelopen 30 jaar, sinds de samenvoeging in 1985 van Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak, zijn gerealiseerd.

30jrprojectenVan Havenfront tot Zellingwijk. Volgens burgemeester John de Prieëlle is het afscheid nemen van de gemeente Ouderkerk een bijzondere aangelegenheid. ‘Er is in de afgelopen 30 jaar veel gebeurd in de gemeente. Dit willen we graag laten zien aan de inwoners. Daarom is de fietskaart ontwikkeld. De route laat zien wat voor een mooi ontwikkelde kernen wij overdragen aan de nieuwe gemeente Krimpenerwaard.’

De fietskaart wordt komende week huis-aan-huis verspreid en is op te halen op het gemeentehuis. Verschillende ondernemers hebben ingesprongen op de ontwikkeling van de fietstocht en zorgen onderweg voor leuke aanbiedingen.

Voor het afscheid van de gemeente zijn meerdere activiteiten gepland. Het voornemen bestaat om aan het eind van het jaar 2014 een boek uit te geven waarin onder andere alle in de fietskaart benoemde projecten, en het ontstaan en de ontwikkeling ervan, uitgebreider aan bod komen. Daarnaast is er een afscheidsreceptie en zijn er andere festiviteiten voor de inwoners in ontwikkeling waarover later zal worden gecommuniceerd.