14 december 2014

Gouderakker Leo Mudde hoog op PvdA-lijst Provinciale Staten

PvdA’er Leo Mudde staat nummer 6 op de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van komend voorjaar. De Gouderakker is al jarenlang een bekend gezicht in de lokale politiek. Hij wil zich de komende jaren hard gaan maken voor een betere binding tussen stad en het Groene Hart.

Op de conceptkandidatenlijst stond Leo Mudde nog op de achtste plek. Door een succesvolle lobby en steekhoudende argumenten (de Krimpenerwaard wilde graag een kandidaat en een boegbeeld van het landelijk gebied op een verkiesbare plek), wist hij op te klimmen naar een zeer verkiesbare zesde plaats. De PvdA heeft op dit moment negen zetels in de Staten van Zuid-Holland.

Leo Mudde is geen onbekende in de Krimpenerwaard. Hij was jarenlang voor de PvdA raadslid én fractievoorzitter in de gemeenteraad van Ouderkerk. Sinds enkele jaren is hij bestuurslid en nu afdelingsvoorzitter van de PvdA-afdeling Krimpenerwaard.

In de Provinciale Staten wil hij zich vooral gaan inzetten voor behoud en beter bereikbaar maken van het landelijk gebied: ‘Zuid-Holland is een unieke bundeling van natuur, cultuur, landbouw en (kennis)economie. Een ideale plek om te werken en te wonen. Het Groene Hart, de eilanden en de steden moeten een organisch geheel worden. Dat vraagt om een goed netwerk van openbaar vervoer, maar ook om een zorgvuldige invulling en ontwikkeling van de ruimte.’

De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden plaats op 18 maart 2015.

PvdA presenteert kandidatenlijst Provinciale Statenverkiezingen maart 2015

Leo Mudde hoog op PvdA-lijst (IJssel en Lekstreek, 17 december 2014) 
Leo Mudde hoog op kandidatenlijst
(AD Gouda, 16 december 2014) 
Mudde hoog op PvdA-lijst (Het Kontakt, 16 december 2014)