25 september 2013

Inspirerende lessen voor de Krimpenerwaard uit Molenwaard

Chris den Haak van de afdeling Molenwaard van de PvdA was woensdagavond naar Gouderak gekomen om de PvdA Krimpenerwaard te vertellen over zijn ervaringen met een bijzonder experiment: een gemeente zonder gemeentehuis.

Sinds 1 januari van dit jaar vormen de voormalige gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland aan de overkant van de Lek de nieuwe gemeente Molenwaard. Uniek in de nieuwe gemeente is dat men daar werkt zonder gemeentehuis. Wie zaken wil doen met de gemeente hoeft niet meer naar een loket, maar de ambtenaar komt naar je toe. Het is een les waar de Krimpenerwaard, die ook aan de vooravond van een gemeentelijke herindeling staat, haar voordeel mee kan doen.

Chris den Haak uit Molenwaard praatte nog even na met de bestuursleden Gerjo Goudriaan (midden) en Elly van der Klauw (rechts) van de PvdA Krimpenerwaard.

Chris den Haak uit Molenwaard praatte nog even na met de bestuursleden Gerjo Goudriaan (midden) en Elly van der Klauw (rechts) van de PvdA Krimpenerwaard.

Volgens Chris den Haak is het experiment goed uitgepakt en zijn de voorlopige oordelen positief, zowel van de ambtenaren en de gemeenteraadsleden als van de inwoners van Molenwaard.

Molenwaard werkt ook met dorpsraden. Eveneens naar tevredenheid, vertelde Den Haak in de goed gevulde IJsselzaal van het Gouderakse Dorpshuis. De Krimpenerwaardse PvdA’ers waren zeer geïnteresseerd en bestookten hun gast met vragen.

Of de lessen van Molenwaard straks ook onverdund in ons verkiezingsprogramma zijn terug te vinden is nog niet zeker, maar enthousiast zijn we wel. Waarom zou je een duur gemeentehuis bouwen of onderhouden, als dat niet echt nodig is?

PvdA Krimpenerwaard