15 april 2014

‘K5 en echt niet anders’

‘Ik ben vol vertrouwen dat het ook K5 wordt.’ Dat zegt de Ouderkerkse PvdA-fractievoorzitter Aris Maat vandaag in het AD. De krant blikt onder kop ‘K5 en echt niet anders’ vooruit op het debat dat vanavond in de Tweede Kamer wordt gevoerd over de herindeling van de Krimpenerwaard.

Aris Maat: 'Vol vertrouwen dat het K5 wordt.'

Aris Maat: ‘Vol vertrouwen dat het K5 wordt.’

De krant verwacht dat de Kamer instemt met een herindeling van de Krimpenerwaard zonder Krimpen aan den IJssel, de zogenaamde K5-optie die BZK-minister Ronald Plasterk heeft voorgesteld. Volgens Aris Maat zijn er voldoende argumenten om voor K5 te kiezen. Bovendien: ‘Voor een K6 is geen ruimte en geen tijd. Het heeft nu lang genoeg geduurd.’

Ook VVD-Statenlid Rense Weide kan zich niets anders voorstellen dan K5. Hij rekent erop dat alle partijen – van SGP tot GroenLinks – zullen instemmen met deze variant. ‘Dat hebben ze in de provincie ook al gedaan en de gemeente Krimpen aan den IJssel heeft zelf aangegeven zelfstandig te willen blijven.’ Volgens Weide is het hoog tijd dat de Tweede Kamer zijn verantwoordelijkheid neemt en de gemeente Krimpenerwaard in 2015 het licht zal zien.

Het debat in de Tweede Kamer over deze en vier andere gemeentelijke herindelingen begint vanavond om 20.30 uur. Het is live te volgen via internet of televisie (Politiek 24). Het debat in de Kamer bijwonen kan natuurlijk ook, maar voor de publieke tribune geldt: vol is vol.
Je kunt de discussie ook volgen op Twitter via ons account @PvdAouderkerk met hashtag #K5.

‘K5 en echt niet anders’ (AD Rotterdam Oost, 15 april 2014)

Lees ook:
Tweede Kamer spreekt 15 april over herindeling Krimpenerwaard (11 april 2014)
Nieuwe gemeente heet zeker tot 2016 ‘Krimpenerwaard’ (2 april 2014)
Plasterk houdt vast aan K5 (7 maart 2014)
K5 lijkt het te halen in de Kamer (8 februari 2014)
Krimpen torpedeert K6-variant in gesprek met Tweede Kamer (31 januari 2014)
Te weinig tijd voor houden burgerraadpleging (Het Kontakt, 6 februari 2014)
Oproep K5: Inwoners denk mee
 (AD Gouda, 5 februari 2014)
‘Vorming K6 op korte termijn bijna onmogelijk’
 (Het Kontakt, 4 februari 2014)