7 februari 2014

Kattendijk pas na de zomer gerepareerd

Het slechte wegdek van de Kattendijk in Gouderak wordt pas na de zomervakantie aangepakt. Het werk is vertraagd door het ernstige ongeval dat zich onlangs voordeed bij de aanleg van de gasleiding ter hoogte van de Geitenwei.

Door dat ongeval kunnen de werkzaamheden van de Gasunie pas begin juni worden afgerond. Eerder kan de reparatie van de het wegdek niet plaatsvinden. Dat heeft de wegbeheerder, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, in een brief aan de gemeente Ouderkerk laten weten.

Het wegdek van de Krimpenerwaard gaat in snel tempo achteruit, erkent het hoogheemraadschap dat elke week inspecties uitvoert om de verkeersveiligheid niet verder te laten verslechteren.

Het Middelblok, tussen de Gouderaksebrug en de bebouwde kom van Gouderak, wordt in juni/juli van dit jaar opnieuw geasfalteerd.

In dezelfde brief schrijft het hoogheemraadschap dat de dijk als waterkering is afgekeurd. Naar verwachting start de versterking van zowel de Kattendijk als de IJsseldijk Noord in Ouderkerk aan den IJssel in 2020.

Scheuren in asfalt: niet harder dan 30 km per uur (5 januari 2014)
IJsseldijk onder de maat (21 juni 2013)