6 juni 2014

Lageweg wordt een ‘village fleuri’

Alom klinkt waardering voor de frisse beplanting die van Lageweg een kleurige kern maakt. De gemeente Ouderkerk maakt werk van het opfleuren van de dorpen. Een wens uit ons verkiezingsprogramma waarin wij pleitten voor de vorming van bloemrijke dorpen, naar voorbeeld van de Franse ‘villages fleuris’, komt daarmee uit.

Veel waardering voor de nieuwe aanplant in Lageweg.

De laatste weken is er veel werk gedaan om “oude” rozenperken en kale plekken binnen onze kernen opnieuw in te richten met kleurrijke bloemperken. Zo is vorige week de Zellingwijk in Gouderak aangepakt en deze week de Sportlaan in Ouderkerk aan den IJssel. De inrichting van Lageweg wordt door de bewoners zelf  als voorbeeld gesteld voor hoe zij hun eigen wijk ook graag ingericht zien.
Tijdens het werk ontvangt de hovenier regelmatig complimenten. ‘Gemeente, ga zo door!’ zouden wij willen zeggen.

Knipsel uit ons verkiezingsprogramma.