19 december 2014

Lintje voor PvdA-raadslid Leen van Winden

Leen van Winden (PvdA) kreeg donderdag, tijdens de allerlaatste vergadering van de gemeenteraad van Ouderkerk, door burgemeester John de Prieëlle een koninklijke onderscheiding opgespeld. Het lintje is een beloning voor bijna 21 jaar raadslidmaatschap.

Gedurende die periode was Leen van Winden ook nog korte tijd wethouder. Ook John Peters van de VVD kreeg een lintje; diens partijgenoot Ronald Timmermans was al eerder koninklijk onderscheiden, hij werd nu benoemd tot ereburger van de gemeente Ouderkerk.

De gemeente houdt op 1 januari op te bestaan, dan gaat ze samen met Bergambacht, Nederlek, Schoonhoven en Vlist op in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Van de Ouderkerkse raadsleden zullen Jan Willem van der Ham (SGP) en Elisabeth van Zijl (ChristenUnie) terugkeren in de nieuwe gemeenteraad. Ook oud-raadslid Hans Verkerk (CDA) uit Gouderak komt terug in de raad van Krimpenerwaard. Wethouder Ria Boere (VVD) wordt waarschijnlijk weer wethouder in het nieuwe college, zo liet haar partijgenoot Timmermans gisteravond doorschemeren.

20141218leenKO2545Leen van Winden met zijn koninklijke onderscheiding.

20141218raad545De vertrekkende PvdA-fractie wordt bedankt voor haar inzet.

20141218fractie545De laatste fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Ouderkerk. In zijn slotwoord betrok fractievoorzitter Aris Maat (midden) ook alle raadsleden en wethouders van de laatste 30 jaar die zich voor Ouderkerk hebben ingezet. Links op de foto Jos Simons, rechts Leen van Winden.