13 juli 2013

Natuurlijk spelen in Ouderkerk

Met de opening van speelpolder ‘Tiendtuin’ kan in Ouderkerk aan den IJssel eindelijk ‘natuurlijk’ worden gespeeld. Het concept sloeg aan, zo blijkt uit de eerste reacties. Een foto-impressie.

Al jaren scoort Ouderkerk heel laag in landelijk onderzoek. Als wordt gekeken naar de beschikbare speelruimte per kind, zijn er maar twee gemeenten die nog lager staan dan Ouderkerk. Voor de PvdA, die in 2002 al de handen op elkaar kreeg voor een 3%-speelnorm, was dat zes jaar geleden aanleiding om te komen met een notitie Ruimte voor spelen is spelen met ruimte waarin ervoor pleitten het groene gebied rond de kernen meer geschikt te maken voor avontuurlijk buitenspelen. De komst van deze nieuwe speelpolder juichen wij daarom toe. Dat ook kinderen het een goed idee vinden, blijkt wel uit onderstaande foto’s.

Vies worden mag in speelpolder Tiendtuin (Het Kontakt, 12 juli 2013)