29 juni 2013

Nieuwe lampen in oude palen

De oude armaturen langs het dijklint van Ouderkerk worden vervangen door energiezuinige LED-verlichting. De houten palen, waaronder de markante zogenoemde ‘bokpalen’, blijven behouden.

Ook de armaturen langs de Oudelandseweg in Ouderkerk aan den IJssel worden vervangen door LED-verlichting. Daar worden de palen wel vervangen.

De karakteristieke bokpalen, zoals hier langs de Kattendijk in Gouderak, blijven behouden.

Eerder werd dit soort verlichting al aangebracht in Lageweg.
Met het vervangen van de openbare verlichting door energiezuinige LED-verlichting geeft het college invulling aan het coalitie- en collegeprogramma waar in 2010 ook de PvdA haar handtekening onder zette.
In november 2012 stelden wij in onze algemene beschouwingen voor, op de bestaande palen de armaturen te vervangen. We zijn dan ook blij dat het college deze suggestie heeft overgenomen.