15 mei 2013

Nog weinig ogen en oren in Gouderak

Een handjevol mensen kwam woensdagavond luisteren naar de informatie over het eerste buurtproject van Ouderkerk dat van de grond moet komen in de wijk Gouderak Zuidwest. Met de buurtprojecten wil de gemeente de veiligheid en leefbaarheid in de wijken versterken. Daarvoor zoekt zij buurtcoördinatoren.

Die buurtcoördinatoren moeten in de wijk ‘de ogen en oren’ van gemeente en politie zijn. Door de korte lijnen kunnen zij zaken als losliggende stoeptegels, vernielingen, foutparkeren, overlast en criminaliteit snel doorgeven. Gemeente en politie kunnen dan reageren.

De wijk Gouderak Zuidwest (Essendreef vanaf huisnummer 42, Beemd, Groene Wetering, Boezemsingel, Kievit, Grutto en Hazenpad) telt 182 woningen. De wijk krijgt de primeur omdat hier binnen korte tijd een flink aantal woninginbraken plaatsvond. De gemeente zoekt één buurtcoördinator per 20 of 40 woningen.

Burgemeester John de Prieëlle verlangde niet van de aanwezigen dat zij zich direct aanmeldden, maar hij zei wel te hopen dat ze er serieus over na willen denken. De gemeente wil samen met de bewoners en de politie de dorpen nog leefbaarder en veiliger maken, zei hij.

Aanwezig was ook een buurtcoördinator uit de gemeente Nederlek. Daar loopt het project al langere tijd – en kennelijk met succes.

Buurtprojecten in de gemeente Ouderkerk