16 januari 2014

Ouderkerk naar provincie over aansluiting ZWR op Middelblok

Ouderkerk heeft gedeputeerde Ingrid de Bondt van de provincie Zuid-Holland gevraagd mee te werken aan een verbeterde aansluiting van de Zuidwestelijke Randweg (een provinciale weg) op het Middelblok. De gemeente is ontevreden over de aanpassingen die in september zijn aangebracht.

Volgens het college van B en W is de hellingshoek van de aansluiting te groot. In combinatie met de scherpte van de bocht die verkeer moet maken om, komend vanaf de rotonde, het Middelblok op te draaien is sprake van een ‘verhoogd risico’ op rechtdoor rijden – de dijk af. Dat risico is er zeker bij vorst en gladheid.

Daarnaast brengt de gemeente de gevaarlijke oversteek voor fietsers onder de aandacht van de gedeputeerde. Er is nu sprake van een ‘lange en onvoorspelbare oversteekbeweging’ die in combinatie met de scherpe bocht en de hellingshoek tot gevaarlijke situaties kan leiden. Beter zou volgens het college zijn, fietsverkeer richting Gouderak ter hoogte van de oversteekplaats van voetgangers over te laten steken (zie de schets hieronder).

Het college vraagt gedeputeerde De Bondt met de gemeente en met het hoogheemraadschap (beheerder van het Middelblok) in overleg te treden.

De PvdA heeft al eerder haar zorgen over de situatie geuit en staat dan ook achter de brief van het college.

Aansluiting op rondweg gevaarlijk (AD Gouda, 20 januari 2013)
‘Hek bij Gouderaksebrug gevaarlijk’ (Het Kontakt, 17 januari 2013)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Aanpassing randweg nodig (3 december 2013)
‘Provincie moet werk overdoen’ (29 november 2013)

schetsmiddelblzwr