30 augustus 2013

Ouderkerk wil heroverweging besluit Geerestein

Het college van B en W van Ouderkerk heeft Zorgpartners Midden-Holland formeel gevraagd het besluit, het verzorgings- en verplegingsdeel van Geerestein in Ouderkerk aan den IJssel, te heroverwegen.

Het college geeft in de brief aan, niet overtuigd te zijn van de argumenten die Zorgpartners aanvoert ter verdediging van de sluiting van Geerestein. Zorgpartners heeft volgens het college onvoldoende oog voor een goede regionale spreiding van zorgcentra. Ook zou Geerestein wel degelijk een toekomst kunnen hebben als de formule wordt gewijzigd.
Ten slotte wijst het college op de belangrijke rol die Geerestein speelt in de lokale samenleving van Ouderkerk aan den IJssel.
Het college wil met de Raad van Bestuur van Zorgpartners het gesprek aangaan om Geerestein voor Ouderkerk te behouden.

Brief B en W van Ouderkerk aan Zorgpartners, 27 augustus 2013

Lees ook het interview met burgemeester John de Prieëlle in het AD van 29 augustus 2013.

Parlement bezorgd om Geerestein (AD Rotterdam Oost, 14 september 2013)
Geerestein verder als dienstencentrum met woonfunctie?
(22 augustus 2013)
Over de rooie (blog van Aris Maat, 21 augustus 2013)
Vakbond: ‘Sluiting Geerestein is onnodig’ (20 augustus 2013)
PvdA bezorgd over sluiting zorgafdeling Geerestein (16 augustus 2013)