19 mei 2014

Provincie wil toch praten over gevaarlijke oversteek

De provincie Zuid-Holland praat toch nog met de gemeente Ouderkerk over de gevaarlijke verkeerssituatie bij de aansluiting van het Middelblok op de Zuidwestelijke Randweg. Eerder had de provincie laten weten geen mogelijkheid voor verbetering te zien omdat de situatie al optimaal zou zijn.

Aan de commissie VROM vertelde wethouder Theo Segers dat er toch nog met de provincie, verantwoordelijk voor de N207/Zuidwestelijke Randweg, wordt gesproken over een alternatief dat al eerder door de gemeente was aangedragen.

De provincie is toch bereid te praten over de gevaarlijke oversteek voor fietsers.

De onveilige situatie betreft vooral de fietsers die, komende vanaf het Veerstalblok of de Gouderaksebrug, het Middelblok richting Gouderak op willen draaien. Nu is er sprake van een ‘lange en onvoorspelbare oversteekbeweging’ die in combinatie met de scherpe bocht en de hellingshoek tot gevaarlijke situaties kan leiden. Beter zou volgens het college zijn, fietsverkeer richting Gouderak ter hoogte van de oversteekplaats van voetgangers over te laten steken, volgens deze schets.

Rotonde toch op agenda (AD Gouda 20 mei 2014)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Vangrail moet gammel hekje vervangen (8 maart 2014)
Ouderkerk naar provincie over aansluiting ZWR op Middelblok (16 januari 2014)
Aanpassing randweg nodig (3 december 2013)
‘Provincie moet werk overdoen’ (29 november 2013)