10 april 2013

Speelpolder klaar vóór de zomervakantie

Met een jaar vertraging lijkt er nu toch schot te zitten in de aanleg van de speelpolder in Ouderkerk aan den IJssel. Nog voor de zomervakantie kunnen kinderen daar terecht voor avontuurlijk buitenspelen met natuurlijke materialen.

De laatste obstakels zijn uit de weg geruimd nu er overeenstemming is over de overdracht van de grond van de Dienst Landelijk Gebied aan het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard. Binnenkort starten de eerste werkzaamheden.
De Ouderkerkse speelpolder wordt aangelegd in het Landschapselement Ouderkerk aan den IJssel, aan de Tiendweg Oost. In totaal komen er vier speelpolders in de Krimpenerwaard. In gebruik zijn al de terreinen in Krimpen aan de Lek (Krimpenerhout) en, sinds zaterdag, Bergambacht. Behalve Ouderkerk aan den IJssel staat voor dit jaar ook Stolwijk op het programma.

Meer informatie over de speelpolders:
www.speelpolders.nl