4 juli 2014

Veel onduidelijk over afsluiting dijk

Het afsluiten van de Gouderakse dijk – op dit moment de Kattendijk/IJsseldijk Noord, straks het Middelblok – als gevolg van het asfalteringswerk leidt tot veel vragen. De speciale projectpagina van het hoogheemraadschap is al aangepast, maar nog altijd is niet alles duidelijk.

De Kattendijk ter hoogte van de Schanspolder. Fietsers kunnen het werk passeren.

De IJsseldijk Noord ter hoogte van de Schanspolder. Fietsers kunnen het werk passeren.

Weggebruikers vragen zich bijvoorbeeld af, waarom op de borden niet is aangegeven dat de Kattendijk en de IJsseldijk Noord (gedeelte tussen Lageweg en Schaapjeszijde) alleen overdag voor autoverkeer is afgesloten. Wat betreft het Middelblok: op de website van het hoogheemraadschap staat: ‘Het frees- en asfaltwerk vindt ’s middags, ’s avonds en ’s nachts plaats. Tijdens frees- en asfaltwerkzaamheden kan het werk niet worden gepasseerd en is de weg dus geheel afgesloten.’

Is het Middelblok straks ook 's avonds en 's nachts afgesloten?

Het Middelblok is op 23 en 29 juli ook ’s avonds en ’s nachts afgesloten.

Dat is anders dan de praktijk zoals die nu is op de dijk tussen Lageweg en Gouderak. Ook tijdens informatiebijeenkomsten is over afsluiten van de dijk ’s avonds en ’s nachts niet gesproken. De tekst op de projectpagina kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Het hoogheemraadschap heeft inmiddels via Twitter bevestigd dat voor het Middelblok afwijkende sluitingstijden gelden op 23 en 29 juli, beide dagen van ongeveer 15.00 uur ’s middags tot ongeveer 04.00 uur de volgende ochtend.