9 januari 2014

Verkeersdruk Middelblok toegenomen

Sinds april 2012 is de verkeersdruk op het Middelblok in Gouderak met 18 procent toegenomen. In oktober 2013 werden per etmaal 5.292 auto’s geteld, anderhalf jaar eerder waren dat er nog ‘slechts’ 4.488.

Dat blijkt uit een overzicht dat het college van B en W van Ouderkerk naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De toename wordt verklaard door de bewoning van de nieuwe Zellingwijk en de ingebruikname van de Gouderaksebrug.

Het zware verkeer door de Dorpsstraat nam fors toe.

Uit de telling blijkt ook dat het zware verkeer door de Dorpsstraat van Gouderak fors toenam sinds april 2012, met 28 procent. Het college geeft hiervoor twee mogelijke verklaringen: het vervoer van materiaal voor de aanleg van de gasleiding ter hoogte van de Geitenwei, en de grotere aantrekkelijkheid van de route via Gouderak (naar en van de Gouderaksebrug) voor bedrijven langs de IJsseldijk bij Ouderkerk aan den IJssel. De gemeente gaat hierover in gesprek met ondernemers van wie zwaar verkeer gebruikmaakt van deze route.

Verkeersdruk sterk toegenomen op Middelblok (Het Kontakt, 11 januari 2014)
Meer verkeer over Gouderaksebrug (AD Gouda, 10 januari 2014)
Toename zware vrachtwagens door Gouderak (Omroep West, 9 januari 2014)

(Foto boven: Google Street View)